Header 1
Afbeelding: Mono

Verbod op gebruik mobiele telefoon in de bus en trein tijdens het rijden!

Beste collega's,

Graag jullie aandacht voor het volgende:

Belangrijk! Verbod op gebruik mobiele telefoon tijdens het rijden.
Het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden is bij wet strafbaar gesteld en levensgevaarlijk. Niet voor niets is een campagne van start gegaan vanuit de overheid genaamd ‘MONO’. Dit om gebruik van mobiele telefoons in het verkeer tegen te gaan. Kijk op de website: www.daarkunjemeethuiskomen.nl.

Het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden (wettelijk als de wielen in beweging zijn) in de bus is dan ook uitdrukkelijk verboden door Keolis. In de trein geldt een algeheel verbod voor het gebruik van de privételefoon tijdens het rijden. De werktelefoon mag niet worden gebruikt als de snelheid minder dan 40 km/u is of na een geel sein variant. 

Wanneer je toch in overtreding bent door je mobiele telefoon te gebruiken buiten bovenstaande regels om dan heeft dit direct consequenties voor je verdere dienstverband. Dit geldt ook voor het gebruik van andere devices. Ontslag wordt hierbij niet uitgesloten.

Waarom dit verbod? Professionals zijn vakmensen en geven het goede voorbeeld.
Onze reizigers zijn onze gasten, die wij graag op een ontspannen en veilige manier met onze bussen en treinen naar hun bestemming brengen. Dat vinden wij logisch. Het is onze ambitie om dit (on)gewoon goed te doen. Het bieden van een veilige reis is hierbij heel belangrijk. Jij bent als chauffeur tenslotte gastheer of gastvrouw. Dagelijks doe jij alles voor een prettige reis.

Een van onze merkwaarden is VEILIG. Dit betekent dat al onze chauffeurs beschikken over de juiste kwaliteiten om ons openbaar vervoer voor onze gasten veilig uit te voeren. Daarnaast zorgt Keolis voor veiligheid in en om de bus en trein door de juiste technische maatregelen (bijv. camera, verlichting) te realiseren om jullie te ondersteunen om het werk veilig te kunnen uitvoeren.

Gelukkig weten we dat onze chauffeurs zich elke dag inspannen onze reizigers een prettige en veilige reis te bieden. Deze grote verantwoordelijkheid in het verkeer als chauffeur is een serieuze zaak; het gebruik van je mobiele telefoon tijdens het rijden hoort daar dus niet bij.


Alvast bedankt,

Directie