Header 1
Afbeelding: Praktijkopleiders

Start workshop voor praktijkopleiders van Keolis Nederland

Op dinsdag 4 en woensdag 5 december werden de eerste workshop gegeven aan de nieuwe praktijkopleiders van Keolis Nederland. De praktijkopleiders/mentoren begeleiden nieuwe medewerkers in de startperiode van hun baan als buschauffeur. 

Een maand geleden, op 5 november, werd het startschot gegeven voor de BBL-opleiding tot buschauffeur. 18 kandidaten zijn op die dag gestart. De BBL-opleiding is een praktijkopleiding (werken en leren) met een duur van één jaar, waarbij het MBO 2 diploma behaald wordt. Aangezien het een opleiding is waarbij de buschauffeur in spé ook goed begeleid moet worden in de praktijk, is er overleg geweest met SBB (Samenwerkingspartij Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Het SBB zorgt ervoor dat Keolis gecertificeerd wordt voor het mogen geven van praktijkopleiding op de vestigingen. Een onderdeel van de certificering is het geven van workshops aan de praktijkopleiders. Het doel hiervan is om de nieuwe buschauffeurs zo goed en professioneel mogelijk te gaan begeleiden in de eerste periode op de bussen.

De workshops bestaan uit drie modules: matching en voorbereiding, bereid een instructie voor en feedback geven. Keolis Nederland vindt het hartstikke fijn dat er collega's zijn die zich inzetten voor hun nieuwe collega’s. Met zoveel kennis en ervaring van de praktijkopleiders gaan de nieuwe chauffeurs straks goed voorbereid de weg op!