Header 1
Station Zwolle Stadshagen proef
Station Zwolle Stadshagen open voor proef

Station Zwolle Stadshagen tijdelijk open voor proef

Vanaf vandaag 2 juni tot de nacht van 15 juni loopt een proef om de haalbaarheid van de dienstregeling te testen wanneer onze Blauwnettrein ook op station Zwolle Stadshagen stopt. Voor een realistische proef is het station volledig in gebruik en kunnen reizigers gedurende deze twee weken gebruik maken van de trein. Ook het in- en uitchecken is mogelijk evenals het kopen van een kaartje. 

Voor deze proef geldt een nieuwe dienstregeling, omdat een treinrit door de stop op station Zwolle Stadshagen twee minuten langer duurt. De extra reistijd wordt ingehaald door de stoptijd in Zwolle te verkorten tot vier minuten. De dienstregeling wordt hierdoor krapper. In Zwolle vertrekt de trein twee minuten eerder en vanuit Kampen één minuut eerder. In Kampen wijzigt de aankomst- en vertrektijd met één minuut. In Zwolle wijzigt de aankomsttijd met één minuut en de vertrektijd met twee minuten. 

Speciaal voor scholieren en forenzen richting de Deltion Campus rijdt tijdens de proef 's morgens in de spits buslijn 10: om 8:10, 8:50, 9:10 en 9:50 uur. 

Meer over deze proef >>